Πως μπορώ να αντιμετωπίσω την κρίση;

pos_mporo_na_antimetopiso_tin_krisi Πως μπορώ να αντιμετωπίσω την κρίση;

Η οικονομική κρίση μπορεί να έχει εισβάλει στην καθημερινότητα μας, απρόσκλητη και αναπάντεχα, όμως στο χέρι μας είναι να συμβαδίσουμε αξιοπρεπώς μαζί της!

Η οικονομική κρίση είναι κάτι που δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη, ούτε και υπάρχουν μαγικές λύσεις για αυτό. Αυτό μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η δική μας στάση απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν! Και αυτό μπορούμε πολύ εύκολα να το κάνουμε με σίγουρα και θεαματικά αποτελέσματα! Χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να αντικαταστήσουμε τον αρνητικό τρόπο σκέψης μας με έναν περισσότερο ρεαλιστικό και να βρούμε τρόπους να είμαστε καλά μέσα σε αυτή την κρίση.

Και δεν αναφέρομαι σε θεωρητική ωραιοποίηση της αλλά σε ανεύρεση πρακτικών λύσεων!

Όταν εστιάζουμε στη λύση πρακτικών προβλημάτων, εντοπίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες και παίρνοντας τα μέτρα μας, αυξάνουμε την αίσθηση ελέγχου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι έχουμε μια μεγάλη δύναμη. Την ικανότητα προσαρμογής που μας διέσωσε πάντα στο πέρασμα των αιώνων. Πρέπει να κινητοποιήσουμε αυτούς τους μηχανισμούς προσαρμογής και αυτό, όσο κι αν ακούγεται θεωρητικό, είναι πολύ πρακτικό. Ο καθένας μπορεί να βρει ένα τρόπο να το κάνει, αρκεί να προσπαθήσει κι αν δεν μπορεί μόνος του, υπάρχουν άνθρωποι δίπλα που θέλουν να τον βοηθήσουν. Ένας Προσωπικός Ασφαλιστικός και Οικονομικός Σύμβουλος μπορεί να σταθεί δίπλα του και να δώσει κατευθυντήριες λύσεις.

Πώς θα μπορούσε όμως να μας βοηθήσει ώστε να νιώσουμε ασφαλής, ήρεμοι και αισιόδοξοι μέσα σ' αυτό το διάχυτο κλίμα κατήφειας, μιζέριας και απαισιοδοξίας που επικρατεί;

Καταρχήν, ας μην παρασυρόμαστε από σενάρια φόβου και πανικού. Ο πανικός προκαλεί παράλογες σκέψεις και κυρίως μειώνει την ικανότητα λήψης αποφάσεων, προσπαθήστε, όσο είναι δυνατόν, να πανικοβάλλεστε λιγότερο ακούγοντας τα όσα καθημερινά μας βομβαρδίζουν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Ας έχουμε υπόψη μας ότι η τηλεόραση και γενικά τα ΜΜΕ προβάλλουν τις ειδήσεις με τρόπο που αποσκοπεί στην εύκολη προσέλκυση του ενδιαφέροντος και την αύξηση της τηλεθέασης. Επομένως, τα όσα προβάλλονται δεν αντανακλούν απαραίτητα τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα ενημερωνόμαστε, αλλά προσπαθούμε να μην αφηνόμαστε παθητικά στην όποια ενημέρωση.

Ας εστιασθούμε και ας κάνουμε μια επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων μας. Όλα αυτά στα οποία ξοδεύουμε τα χρήματα μας είναι όλα τόσο απαραίτητα; Ζούμε με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών του σήμερα ή χτίζουμε και προνοούμε και για το αύριο?

Ας επιστρέψουμε στις ανθρώπινες σχέσεις και ας επενδύσουμε σε αυτά που μας γεμίζουν και μας ευχαριστούν. Ακόμη κι αν δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να βγούμε έξω, μπορούμε να προσκαλέσουμε κόσμο στο σπίτι, να μαγειρέψουμε ή να πιούμε ένα κρασί.

Εντοπίστε τις πραγματικές σας ανάγκες. Τις σημερινές πραγματικές ανάγκες. Ανακαλύψτε λίγο παραπάνω τη φύση, περπατήστε, χρησιμοποιήστε το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο, διαβάστε ένα βιβλίο.

Μη δέχεστε τα αρνητικά προγνωστικά σε σχέση με την αγορά εργασίας. Ακόμη και στις χειρότερες οικονομικές κρίσεις, υπάρχουν επιχειρήσεις κι επαγγελματίες που τα καταφέρνουν καλά.

Κάντε περικοπές στα μη απαραίτητα, αλλά μην ξεχνάτε να δίνετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να κάνει κάτι περιττό, γιατί αυτό δίνει νοστιμιά στη ζωή μας.

Αποφύγετε να προβάλλετε επιθετικότητα σε άλλες κοινωνικές κατηγορίες. Δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσελήφθησαν από την εκάστοτε κυβέρνηση, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ούτε κάποια άλλη κοινωνική ή επαγγελματική κατηγορία. Το ίδιο πρέπει να προσέχουμε και στον μικρόκοσμο της οικογένειας. Ας μην ξεσπάμε στα παιδιά ή στους συντρόφους. Ας μην προβούμε σε ακραίες συμπεριφορές ως προς τη διαχείριση των χρημάτων μας.

Ας κάνουμε μια επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων μας χωρίς, ούτε να ξοδεύουμε αφειδώς τα χρήματα μας, αλλά και ούτε να γίνουμε τσιγκούνηδες. Μπορεί η οικονομική κρίση να είναι λόγος για απελπισία, κατάθλιψη, απομόνωση, γκρίνια, απαισιοδοξία, μπορεί όμως να είναι και μια ευκαιρία για προσωπική αυτοεξέταση και συνολική αναθεώρηση. Μοιάζει η στιγμή να είναι ιδανική για να επανεξετάσουμε το σύστημα αξιών μας. Ίσως είναι καιρός να ξεχάσουμε τους παλιούς όρους κοινωνικής αναγνώρισης, χρήμα και εξουσία (ακριβά αυτοκίνητα, πολυτελή σπίτια, ρούχα της μόδας) και να προσπαθήσουμε να εξαρτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας από άλλες αξίες. Στις εσωτερικές μας κατακτήσεις, την πνευματική καλλιέργεια, την ηθική, τους φίλους, την οικογένεια και τον εσωτερικό μας κόσμο.

Οι Συμβουλές αυτές δεν πρόκειται θα λύσουν δια μαγείας τα προβλήματά σας. Θα σας βοηθήσουν όμως να δείτε και την άλλη πλευρά των πραγμάτων. Το ποτήρι είναι ίδιο για όλους. Το αν το βλέπετε μισογεμάτο ή μισοάδειο από εσάς εξαρτάται.

Άλλωστε μια κρίση είναι και θα περάσει!

θέλεις Δωρεάν να βρούμε μαζί τον τρόπο προκειμένου να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και να αποφορτιστείς από το βάρος της, με έξυπνες και απλές κινήσεις;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου στο: 2103003456 | 6932440700 Μέσω Skype | Αφήστε το μήνυμα σας | info@kanelopoulos-advice.gr 

© 2023 Kanelopoulos-advice.gr | Designed by antoramf